Selma Barakovic – Onze nieuwe Office Manager
“Die naam op dat o zo mooie pand aan de Coolsingel.”

Voordat ik hier kwam werken, kende ik Frame Offices nog niet zo goed. Ik wist alleen dat de naam op het o zo mooie pand op de Coolsingel staat. Zo nieuwsgierig als ik ben, ging ik op onderzoek uit. Frame Offices kwam bij mij over als een energiek, dynamisch en jong bedrijf… en er stond een vacature open die mijn naam schreeuwde. Met veel plezier heb ik meer dan 3 jaar bij Maandag gewerkt als Office Manager. In deze Covid-periode leek een stap naar een andere werkgever misschien niet zo voor de hand te liggen, maar Frame Offices triggerde enorm. Met mijn liefde voor interieur, dienstverlening en behoefte om mijn mouwen op te stropen, heb ik besloten om er te solliciteren. Binnen de kortste keren maakte ik deel uit van het team.

Vijf steden in drie dagen… en dan heb ik nog niet eens alle locaties van Frame Offices kunnen bezoeken. Een vliegende start zou je het wel kunnen noemen! Sinds mei ben ik begonnen als Office Manager voor Frame Offices HQ. Ze groeien hier zo hard, dat ze dringend op zoek waren naar iemand die helpt structuren aan te brengen en de kwaliteit daarvan te waarborgen. That is where I come in! Geen routine en geen standaardprocedures, maar gewoon hands-on. Dit is precies wat ik leuk en uitdagend vind!

Wat mij is opgevallen, is dat Frame Offices design en kwaliteit omarmt. Dit is terug te zien in ons interieur, maar ook in onze dienstverlening. Net zoals elke locatie anders is, zo is elk persoon ook weer anders. Bij Frame Offices wordt hier rekening mee gehouden. Niet alleen krijgen mensen service naar wens, maar ook een werkomgeving naar wens. Dit kan je op het internet natuurlijk lezen, maar in mijn tour langs de locaties werd dit nog eens bevestigd door het energieke en inspirerende effect, dat elke locatie op je heeft. Mooi dat ik hieraan mee ga werken.